Wat doet het IOP voor jou?

We zijn er iedere vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur voor jou.

Thema's

Lezen, schrijven en rekenen

Heb jij moeite met lezen en/of schrijven? Dat is helemaal niet raar of gek. Heel veel mensen in Nederland hebben moeite te lezen, schrijven of rekenen. Maar dit maakt meedoen in de samenleving en jezelf ontwikkelen wel extra lastig. Lezen en schrijven staan aan de basis van alles.

Digitale vaardigheden

Ons leven speelt zich steeds meer online af. Van je bankzaken regelen, belastingaangifte doen, een treinreis plannen of zelfs solliciteren. Digitale vaardigheden zijn tegenwoordig vereist om mee te kunnen doen in de maatschappij. Maar wat als je dit moeilijk vindt? De bibliotheek biedt hulp met bijvoorbeeld de cursus Klik & Tik.

Financieel

Hoe krijg ik grip op mijn geld? Om de boodschappen te betalen of de vaste lasten zoals de huur. Het IOP helpt je om grip te krijgen op je huishoudportemonnee of om weerbaarder te worden voor financiële tegenvallers door onverwachte situaties.
Sommige kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten zoals een schoolreisje, zwemles, sport- of muziekonderwijs. Ken of ben je iemand waarbij dit ook speelt? Het IOP helpt je verder.

Sociaal en juridisch

Ga jij binnenkort solliciteren, kan jouw cv nog iets beter of heb je een vraag over je online vindbaarheid? Het IOP kan jou helpen het beste uit jezelf te halen. We zijn er ook voor tijdelijke uitzendbanen en voor banen in vaste dienst.

Heb je een conflict met de buren of met de overheid? Of wil je weten wat je rechten en plichten zijn op je werk? Het IOP helpt je verder met je vragen over echtscheiding en alimentatie, ziekte, werk en arbeidsongeschiktheid, UWV, politie en strafrecht.

Een leven opbouwen start met een dak boven je hoofd. Ben je op zoek naar een woning? Of wil je energie gaan besparen? Bij het IOP kun je terecht.

Gezondheid

Maak je je zorgen om de gezondheid van je moeder, bijvoorbeeld omdat ze steeds vaker dingen vergeet? En weet je niet welke weg je moet bewandelen om hulp te krijgen? Of ben je mantelzorger en vergeet je jezelf wel eens? Of kom je graag in contact met lotgenoten? Bij het IOP kun je terecht met je vragen.

(Praktische) informatie

Wanneer is het Informatie-Ontwikkel-Plein (IOP)

Het IOP is iedere vrijdag van 10:00 – 12:00 uur. Op de website staat altijd de laatste informatie.

Waar is het IOP?

Het IOP wordt wekelijks gehouden in de HuB. Kerkrade, Martin Buberplein 15. Dit ligt in het centrum van Kerkrade.

Moet ik me vooraf aanmelden?

Aanmelden vooraf is niet nodig. Je kunt gewoon binnenlopen.

Is het echt gratis?

Jazeker! De inloopspreekuren en alle workshops zijn gratis. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Over het Informatie-Ontwikkel-Plein

Wie zijn we en wat doen we?

Inloopuren en workshops

Bekijk wanneer je bij ons binnen kunt lopen